Ioana Petrescu nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare

Ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare. In plus, in institutie nu s-a facut niciodata un scenariu privind eliminarea cotei unice de impozitare, conform unui comunicat al MFP.

Intr-un document care contine mai multe propuneri de masuri fiscale, elaborat de Ministerul Finantelor Publice (MFP) - ministrul delegat pentru Buget, se precizeaza ca una dintre acestea ar fi: "Introducerea impozitului progresiv pe venit, incepand cu 2016 (3 cote progresive de 15%, 25% si 35%)", relateaza Mediafax.

Consiliile locale vor pastra actualele niveluri de impozite si taxe locale.

O alta propunere din document este cresterea impozitelor locale pe terenuri si imobile cu 25%, o majorare similara urmand sa fie aplicata din 2016. Potrivit Ministerului Finantelor, nu s-au facut estimari cu privire la posibilitatea cresterii impozitelor locale pe proprietate cu 25% incepand cu 2015 si cu inca 25% incepand cu 2016.

"Impozitele datorate pentru cladiri, pentru terenuri si pentru mijloacele de transport vor fi mentinute la nivelul actual, in conditiile in care consiliile locale vor pastra actualele niveluri de impozite si taxe locale", se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Finantelor.

Citeste si:
Ioana Petrescu, vicepresedinte al BEI
Ioana Petrescu, propusa de...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri