Ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare. In plus, in institutie nu s-a facut niciodata un scenariu privind eliminarea cotei unice de impozitare, conform unui comunicat al MFP.

Intr-un document care contine mai multe propuneri de masuri fiscale, elaborat de Ministerul Finantelor Publice (MFP) - ministrul delegat pentru Buget, se precizeaza ca una dintre acestea ar fi: "Introducerea impozitului progresiv pe venit, incepand cu 2016 (3 cote progresive de 15%, 25% si 35%)", relateaza Mediafax.

Consiliile locale vor pastra actualele niveluri de impozite si taxe locale.

O alta propunere din document este cresterea impozitelor locale pe terenuri si imobile cu 25%, o majorare similara urmand sa fie aplicata din 2016. Potrivit Ministerului Finantelor, nu s-au facut estimari cu privire la posibilitatea cresterii impozitelor locale pe proprietate cu 25% incepand cu 2015 si cu inca 25% incepand cu 2016.

"Impozitele datorate pentru cladiri, pentru terenuri si pentru mijloacele de transport vor fi mentinute la nivelul actual, in conditiile in care consiliile locale vor pastra actualele niveluri de impozite si taxe locale", se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Finantelor.

Citeste si:
Sperante pentru micii investitori ametiti de impozite: anularea CASS
Sperante pentru micii...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romanii din strainatate vor trimite bani in Romania fara comisioane