"Sunt ingrijorat ca importurile de gaze vor merge, in mare masura, doar la IMM-uri. (...) Daca IMM-urile ar fi cabinete de avocatura, nu ar avea probleme sa plateasca cativa lei in plus. Dar daca vorbim de fabricute de paine, de exemplu, unde ponderea gazului in costuri este ridicata, s-ar putea sa avem o problema", a afirmat Nicolescu intr-o conferinta organizata de Consiliul Concurentei, potrivit Mediafax.

Nicolescu a adaugat ca in perioada de iarna consumul national de gaze depaseste productia, astfel ca este nevoie de importuri mai mari. Potrivit ministrului, Romania isi va onora angajamentul luat fata de Comisia Europeana (CE) de a liberaliza total piata de gaze naturale, din 1 ianuarie 2015, pentru toti consumatorii non-casnici.

Ma tem ca Romania nu isi poate permite sa piarda locuri de munca in acest moment.

Nicolescu a precizat ca a solicitat CE aprobarea ca Romania sa includa scolile, gradinitele sau azilele de batrani in categoria consumatorilor casnici de gaze, care beneficiaza de o prelungirea a perioadei de liberalizare a pietei, si asteapta joi, 27 noiembrie, un raspuns de la Bruxelles.

"IMM-urile trebuie sa stie ca au posibilitatea de a-si schimba furnizorul de gaze si trebuie sa invete mecanismele de piata. (...) Ma tem ca Romania nu isi poate permite sa piarda locuri de munca in acest moment si sa se inchida IMM-uri", a mai spus Nicolescu.

Sursa foto: Mediafax Foto