Suplimentarea bugetului Aparaii a fost decisa in sedinta de marti a Guvernului. Potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Corneliu Calota, in cadrul suplimentarii bugetare, circa 132 milioane lei au fost alocate catre industria de aparare, iar aproximativ 142 milioane lei sunt destinate ca plata in avans pentru 2015 in vederea achizitionarii celui de-al saptelea avion tip Spartan din dotarea armatei, noteaza Mediafax.

Guvernul si Comisia Europeana nu au ajuns la un acord privind suplimentarea anul viitor a cheltuielilor de aparare cu 0,3% din PIB, solutia gasita la acest moment de catre autoritatile romane fiind suplimentarea Fondului de rezerva cu bani destinati inclusiv acestui domeniu.

Prin a doua rectificare bugetara din acest an, Ministerul Apararii a primit doar 140,8 milioane lei, pentru cheltuieli de intretinere si functionare a unitatilor militare, operationalizarea si mentinerea in functiune a Formatiunii medicale de tip ROL2 precum si pentru plata integrala a avionului scurt mediu curier C27 J SPARTAN nr.6, iar 682 milioane lei au fost adaugati in Fondul de rezerva al Guvernului, pentru "interventii urgente". In urma cu doua luni, bugetul Ministerului Apararii a fost suplimentat de Guvern cu 100 milioane lei, din Fondul de rezerva bugetara.