Cifra de afaceri din industrie pe total piata interna si piata externa a crescut in primele 11 luni ale anului trecut cu 8% comparativ cu aceeasi perioada din 2013, potrivit datelor anuntate marti de Institutul National de Statistica (INS).

Evolutia a fost influentata de cresterea industriei prelucratoare (8,1%) si cea a industriei extractive (5%). "Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria energetica (+16,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+12,8%), industria bunurilor de capital (+8,6%), industria bunurilor intermediare (+7,6%) si industria bunurilor de uz curent (+3,9%)", arata INS, intr-un comunicat, scrie Mediafax.

In noiembrie 2014, cifra de afaceri din industrie pe total piata interna si piata externa a scazut in termeni nominali fata de luna precedenta cu 5,9%, iar comparativ cu luna similara din 2013 este mai mare cu 2,4%. Totodata, INS a anuntat ca in primele 11 luni ale anului trecut comenzile noi din industrie au avansat cu 6,1%, datorita cresterilor inregistrate la toate grupele industriale - industria bunurilor de folosinta indelungata (32,5%), industria bunurilor de uz curent (7,8%), cea a bunurilor intermediare (7%) si cea a bunurilor de capital (4,2%).

In noiembrie 2014, comenzile noi din industrie au scazut in termeni nominali fatǎ de luna precedenta cu 7,5%, iar fata de luna corespunzatoare din anul precedent au crescut cu 4,5%.

Citeste si:
Sporul natural al populatiei Romaniei ramane NEGATIV
INS: Sporul natural al...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 4,9%