Guvernul a decis, miercuri, suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu suma de 450.000 de lei, fonduri destinate finantarii misiunilor de asistenta medicala publica de urgenta desfasurate de Scoala Superioara de Aviatie Civila, scrie Mediafax.

"Scoala Superioara de Aviatie Civila a fost desemnata operator aerian al unei aeronave primita prin sponsorizare in cursul anului 2014, in conditiile in care finantarea pregatirii personalului aeronautic este asigurata prin alocarea de fonduri suplimentare din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului. Costurile necesare pentru pregatirea personalului aeronautic, precum si pentru operationalizarea aeronavei pe perioada derularii programelor de pregatire (aproximativ 5 luni) au fost estimate la 5,258 milioane de lei", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

In bugetele de anul trecut si de anul acesta ale Ministerului Transporturilor au fost alocate fonduri pentru pregatirea personalului si operationalizarea aeronavei, iar suma alocata prin hotararea de guvern adoptata miercuri, respectiv 450.000 de lei, completeaza finantarea necesara Scolii Superioare de Aviatie Civila.