Valoarea taxelor si impozitelor locale platite direct cu cardul pe internet a crescut in primele doua luni din acest an cu 52% comparativ cu perioada similara din 2014, la peste 10 milioane de lei, ceea ce reprezinta peste 40% din sumele achitate online in intreg anul 2014.

In perioada analizata, contribuabilii au realizat aproape 40.000 de plati online de taxe si impozite catre autoritatile locale, in crestere cu 49% fata de primele doua luni ale anului 2014.

"Sustinem plata taxelor si impozitelor locale cu cardul inca din anul 2009 si ne bucura sa vedem ca eforturile tuturor partilor implicate dau rezultate (...). In luna martie am remarcat faptul ca a fost depasit nivelul de 65.000 de utilizatori activi ai platformei www.ghiseul.ro, comparativ cu aproximativ 50.000 de conturi active la inceputul acestui an, ceea ce demonstreaza faptul ca tot mai multi contribuabili sunt interesati in mod clar de rapiditatea, confortul si siguranta platilor online", a declarat directorul regional pentru Romania, Croatia si Slovenia al Visa Europe, Catalin Cretu.

Internetul permite contribuabililor sa isi plateasca taxele oricand si de oriunde si sa evite astfel eventualele cozi de la ghisee sau costuri legate de retragerea numerarului de la bancomate. La sfarsitul anului trecut, peste 110 primarii acceptau plata online a taxelor si impozitelor locale, prin www.ghiseul.ro sau platforme proprii.

Plata taxelor si impozitelor locale cu cardul se poate realiza si fizic la sediile administratiilor locale, la POS-urile instalate in oficiile postale care accepta tranzactiile cu cardul, in locatiile special deschise de Visa in centrele comerciale, la infochioscurile instalate in sediile administratiilor locale, in supermarket-uri si mall-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri