Reducerea TVA la alimente la 9% va duce la scaderea preturilor, relansarea consumului si la colectarea mai buna la buget, a declarat pentru Mediafax ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care va incepe consultari cu industria, pentru a se asigura ca masura va produce efectele dorite.

"Aceasta masura de reducere a TVA la alimente, coroborata si cu controalele ANAF, vor duce la crearea unui mediu concurential corect. Vom avea evaziune mult mai putina si preturi mai mici. Reducerea TVA va avea ca efect scaderea preturilor, relansarea consumului si o colectare mai buna la bugetul de stat. De maine vor incepe consultarile cu producatorii, cu industria si cu marile lanturi de magazine, pentru a ne asigura ca masura va produce efectele dorite", a afirmat ministrul.

Acesta a adaugat ca scaderea taxei pe valoarea adaugata este unul dintre cele mai importante obiective ale mandatului sau de ministru.

"Sper ca putem sa reducem la minim posibil evaziunea fiscala si in felul acesta sa salvam societati si locuri de munca. Cel mai important obiectiv este acela de a reduce preturile, lucru de care vor beneficia toti romanii. Scaderea preturilor va duce la relansarea consumului, ceea ce se traduce prin venituri mai mari la bugetul de stat", a aratat el.

Constantin a mai spus ca reducerea TVA va da "o gura de oxigen" sectorului de lapte, dupa eliminarea cotelor, de la 1 aprilie, dar si celui de carne, afectat de embargoul impus Rusiei.

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca taxa pe valoarea adaugata va fi redusa la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare, inclusiv la bauturi nealcoolice si la servicii de alimentatii publice. El a precizat ca TVA va fi redusa la toate alimentele, fara diferentieri, pentru o aplicare simplificata, dar si la bauturile nealcoolice si serviciile de alimentatie publica.

Guvernul isi mentine totodata intentia de a reduce cota standard de TVA la 20%, din ianuarie, dupa ce in primul trimestru al acestui an incasarile la buget au fost cu 5 miliarde lei mai mari fata de trimestrul similar de anul trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri