Cifra de afaceri din industrie pe total piata interna si piata externa a crescut in primul trimestru, fata de aceeasi perioada din 2014, cu 2,5%, datorita evolutiei pozitive a industriei extractive (plus de 6,3%) si industriei prelucratoare (2,3%), potrivit datelor anuntate vineri de INS.

"Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in sectoarele: industria bunurilor de capital (+7,7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+6,6%), industria bunurilor intermediare (+5,2%) si industria bunurilor de uz curent (+1,2%). Industria energetica a scazut cu 20,9%", arata Institutul National de Statistica (INS), intr-un comunicat citat de Mediafax.

In martie, cifra de afaceri din industrie a fost mai mare atat fata de luna precedenta, cu 13,1%, cat si fata de luna corespunzatoare din anul precedent, cu 2,8%. INS a anuntat, tot vineri, ca in primele trei luni ale anului, comparativ cu trimestrul I 2014, comenzile noi din industria prelucratoare au crescut in termeni nominali cu 1,4%.

In martie, comenzile noi din industria prelucratoare au fost mai mari atat fata de luna precedenta (cu 10%), cat si fata de martie 2014 (cu 1,1%).

Citeste si:
Numarul somerilor din Romania, in crestere la finalul anului trecut
Statistica: Numarul somerilor...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii cheltuiesc peste 85% din ce castiga intr-o luna