Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (7,8%), a bunurilor de folosinta indelungata (5,7%), cea a bunurilor intermediare (4,7%) si industria bunurilor de uz curent (1,5%). In schimb, s-au inregistrat scaderi in industria energetica, cu 19,3%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS) citat de Mediafax.

Comenzile noi din industria prelucratoare au crescut pe ansamblu cu 3,9% in primele sapte luni, datorita avansului in industria bunurilor de folosinta indelungata (20,4%), industria bunurilor intermediare (5,4%), a bunurilor de capital (2,8%) si a bunurilor de uz curent (1,1%). In iulie, afacerile din industrie au fost mai mari cu 2,2% decat in iunie, cu o crestere de 2,8% in industria prelucratoare, pe cand industria extractiva a consemnat o scadere cu 17,3%.

Cresteri s-au inregistrat in industria energetica (12,4%), cea a bunurilor de uz curent (6,8%) si industria bunurilor intermediare (0,8%). In schimb, scaderi au inregistrat industria bunurilor de capital (-1,7%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,2%). Comenzile noi din industria prelucratoare au crescut pe total, piata externa si interna, cu 1,8% fata de iunie, ca urmare a cresterilor inregistrate in industria bunurilor de uz curent (4,3%) si industria bunurilor de capital (3,8%). Industria bunurilor de folosinta indelungata a avut un recul de 4%, iar cea a bunurilor intermediare de 1,2%.

Citeste si:

Fata de iulie anul trecut, afacerile din industrie au urcat cu 6,4%, ca urmare a cresterilor din industria prelucratoare (6,9%). Industria extractiva a scazut insa cu 11,5%. Industria bunurilor de capital a avut un avans de 11,9%, a bunurilor de folosinta indelungata de 9,4%, a bunurilor de uz curent de 6,7%, iar cea a bunurilor intermediare de 4,8%. Industria energetica a scazut cu 6,9%.

Comenzile din industria prelucratoare au consemnat o crestere cu 13,3% fata de iulie 2014, sustinute de industria bunurilor de folosinta indelungata (+24,7%), industria bunurilor de capital (+21,6%), a bunurilor de uz curent (+4,7%) si a bunurilor intermediare (+3,9%).