CRESTERE ECONOMICA. Zona euro depaseste SUA si China

Zona euro probabil va raporta o crestere economica solida, de 0,5 %, la urmatorul bilant, depasind Statele Unite, China si chiar Marea Britanie, conform unei analize realizate de agentia Reuters, citata de Mediafax.

Pentru prima data in ultimii ani, pare foarte clar ca uniunea monetara de 19 state a avut performante economice mult mai bune fata de Statele Unite, in contextul in care economia americana s-a contractat in perioada ianuarie-martie.

Potrivit unui sondaj in randul analistilor economici realizat de Reuters, zona euro probabil va raporta o crestere economica de 0,5 %, mai mare chiar si decat cea a Marii Britanii, aflata pe primul loc ca performante in randul statelor membre ale Uniunii Europene.
Germania, cea mai mare economie a Europei, probabil va raporta o crestere economica de 0,5 la suta, iar Franta, de 0,4%. Chiar si economia Italiei are probabil o crestere de 0,2%.

"Relansarea economica este sustinuta de cinci factori: (1) cererea externa mai mare; (2) relaxarea conditiilor financiare la nivel intern; (3) sfarsitul austeritatii fiscale; (4) un curs de schimb mai mic al monedei euro; (5) scaderea preturilor la petrol", explica analistul Huw Pill, de la Goldman Sachs.

Citeste si:
Nuntă transformată în focar de COVID-19: peste 170 de persoane...
Nuntă transformată în focar...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri