El a precizat ca discutiile cu misiunea tehnica a FMI si Comisiei Europene, care va veni in Romania saptamana viitoare, vor viza Codul Fiscal si planul de masuri de reforma in economie. "Scopul misiunii de la Bucuresti este ca fiecare masura din Codul Fiscal sa fie discutata si argumentata foarte cla. Sper sa fie o misiune cu un succes la finalul acesteia, astfel incat sa putem readuce in discutie programul cu Fondul Monetar, Comisia Europeana si Banca Mondiala. Am avut saptamana aceasta intalnire la Ecofin, unde am reiterat faptul ca Romania este angajata ferm in a readuce in discutie acest program si a-l inchide cu succes in septembrie", a spus Teodorovici, potrivit Mediafax.

Ministrul a adaugat insa ca la dicutiile de la Riga, Ecofin si Bruxelles, multi ministri de finante au pledat pentru masuri de relaxare fiscala si ca Romania nu poate sa accepte sa nu aplice astfel de masuri, mai ales fiind o tara care are nevoie de foarte multe investitii. "In primul rand, mi-as dori ca planul de reforme strucurale sa fie aplicat, pentru ca asta inseamna ca multe dintre platile pe care noi le facem in economie se vor duce catre zone cu impact pentru economie si nu in gaurile negre din economie. Asta e poate mai important decat a aduce Codul Fiscal in limitele asumate prin Pactul fiscal", a spus el.

Intrebat daca, in urma discutiilor nu se va ajunge la un acord cu cei de la FMI pe Codul Fiscal, Guvernul va sacrifica acordul cu FMI sau Codul Fiscal, ministrul a spus ca Guvernul nu sacrifica nimic si ca trebuie sa "faca ceea ce face pentru binele ecnomiei nationale". "Primul pas este sa-l inchidem pe acesta (acordul –n.r.) in bune conditii, pentru ca altfel orice discutie pe un nou acord nu poate sa inceapa. Daca se intampla acest lucru in toamna, putem sa vedem exact daca Romania are nevoie de un nou acord, dar nu in aceleasi conditii, ci poate pe modelul polonez, unde este mult mai flexibil si cu un alt impact. Este o discutie care se va purta daca acest acord in derulare se va incheia cu succes", a conchis ministrul.