In cadrul anchetei de conjunctura din luna mai, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +20%).

"In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru fabricarea bauturilor se va inregistra tendinta de crestere accentuata (sold conjunctural +56%). Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +3%). Referitor la numarul de salariati, se estimeaza crestere moderata, soldul conjunctural fiind de +9% pe total industrie prelucratoare", se arata intr-un comunicat al INS.

Si in constructii se va inregistra o majorare a productiei (sold conjunctural +24%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +19%). Managerii estimeaza un avans moderat al numarului de salariati (sold conjunctural +11%) si stabilitatea preturilor (sold conjunctural +3%).

Citeste si:

In comertul cu amanuntul, firmele mizeaza de asemenea pe dezvoltarea activitatii economice (sold conjunctural +35%) si a comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +22%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere a numarului de salariati (sold conjunctural +25%) si stabilitatea preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +5%).

Conform estimarilor din luna mai, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +11%). Numarul de salariati va creste usor (sold conjunctural +7%), iar preturile vor stagna (sold conjunctural +1%).