In cadrul anchetei de conjunctura din luna iunie 2015, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +7%), scrie Mediafax. Pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere si anume: fabricarea bauturilor (sold conjunctural +39%), urmata de fabricarea tutunului (sold conjunctural +36%). Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural 0%). Referitor la numarul de salariati, se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucratoare.

In constructii se va inregistra o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +18%). Managerii estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +9%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +12%), in timp ce in ceea ce priveste preturile se preconizeaza o relativa stabilitate (sold conjunctural +2%).

"In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere accentuata a activitatii economice (sold conjunctural +48%) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +41%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +9%).

Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza scadere moderata a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural -11%)", arata INS, intr-un comunicat.Si cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +10%). In sectorul de servicii se estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +6%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural -1%).