Normele de aplicare a Legii insolventei persoanelor fizice ii interzic debitorului accesul la propriile conturi bancare si vanzarea de bunuri mobile sau imobile, dar ii opresc si pe creditori sa initieze executari silite, scrie Adevarul.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a publicat ieri mult-asteptatul proiect de norme metodologice de aplicare a Legii 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice. Normele stabilesc, pe de-o parte, protectia datornicilor fata de creditori, dar si - de cealalta parte - o serie de restrictii drastice pentru debitori.

Creditorii nu vor mai putea sa initieze proceduri de executare silita chiar din momentul in care au fost notificati de catre debitori ca si-au depus cererea de insolventa. Perioada de interdictie pentru eventuala executare silita curge de la depunerea cererii pana la sfarsitul perioadei de insolventa sau, dupa caz, numai pana la data respingerii cererii de intrare in insolventa.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri