Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2014, productia industriala a zonei euro a inregistrat in iulie un avans de 1,9%, cea mai buna performanta dupa luna februarie. Analistii intervievati de Wall Street Journal anticipau o crestere de 0,3% a productiei industriale in iulie, comparativ cu luna precedenta, scrie Mediafax.

Date publicate de Eurostat saptamana trecuta au aratat ca economia zonei euro a crescut peste asteptarile initiale in trimestrul al doilea, cu 0,4%, sustinuta de exporturi, care au compensat incetinirea consumului populatiei si al investitiilor. Banca Centrala Europeana (BCE) a avertizat ca incetinirea economiei chineze si in alte state emergente poate reduce cererea pentru exporturile zonei euro si redresarea din regiune.

La nivelul Uniunii Europene, productia industriala a avansat in iulie cu 0,3% fata de luna anterioara si cu 1,8% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Intre statele membre, cele mai mari cresteri lunare au avut loc in Irlanda (7,2%), Grecia (4,3%), Croatia (3,6%) si Letonia (2,8%), iar cele mai mari scaderi in Danemarca (-4,6%), Suedia (2,1%) si Malta (-1,8%). In Romania, productia industriala a urcat in iulie cu 0,6% fata de iunie si cu 3,8% comparativ cu perioada similara a anului trecut.