Astfel, Zentiva trebuie sa achite suplimentar 7,14 milioane de lei, reprezentand taxa clawback aferenta perioadei trimestrul patru 2009-trimestrul trei 2011, la care se adauga majorari de intarziere de 8 milioane de lei si penalitati de intarziere de 3,3 milioane de lei, se arata intr-un raport transmis de Zentiva Bursei de Valori Bucuresti (BVB) , conform Mediafax.

"Cea mai mare parte a sumelor reprezentand majorarile/penalitatile de intarziere a fost stabilita ca urmare a refuzului autoritatii fiscale de a recunoaste dreptul Zentiva de a beneficia de facilitatile fiscale reglementate de OG 17/2012 pentru declararea si plata sumelor reprezentand taxa clawback aferenta perioadei trimestru al patrulea 2009 - trimestrul al treilea 2011", potrivit raportului.

Zentiva precizeaza ca, in opinia companiei, stabilirea obligatiilor de plata suplimentare s-a facut cu incalcarea dispozitiilor legale, astfel ca Zentiva va demara procedurile legale in vederea contestarii si anularii actelor emise de ANAF.

Potrivit companiei, Zentiva a platit taxa clawback, in intervalul mentionat, de 15 milioane de lei.Din martie 2009, Zentiva este parte a grupului francez Sanofi, care detine direct si indirect peste 80% din actiuni. In Romania, grupul francez Sanofi este prezent cu doua entitati juridice distincte - Sanofi-Aventis Romania si Zentiva.

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock