Importul de minereuri si deseuri neferoase prin porturile maritime a crescut anul trecut cu 9,5%, de la 1,3 milioane de tone la 1,4 milioane de tone, potrivit datelor Portului Constanta.

Importul de minereuri si deseuri neferoase prin porturile maritime a crescut anul trecut cu 9,5%, de la 1,3 milioane de tone la 1,4 milioane de tone. In ambii ani exporturile au fost zero, potrivit datelor furnizate de Administratia Portului Constanta la solicitarea wall-street.ro.

In ceea ce priveste minereurile de fier, deseurile de fier si otel si zgura de furnal, prin porturile Constanta, Midia si Mangalia au fost exportate anul trecut aproape 470.000 de tone, cu 45% mai putin fata de 2014, insa importurile au fost mai mari cu 38%, ajungand la 854.000 de tone.

In timp ce traficul cu minereuri si deseuri neferoase a crescut anul trecut cu 22%, de la 2,5 milioane de tone la 3,1 milioane de tone, operatiunile portuare cu minereuri de fier, deseuri de fier si otel, zgura de furnal au fost de doua ori mai mici, ajung la 2,7 milioane de tone, fata de 5,5 milioane tone in 2014.

Traficul total de marfuri inregistrat in 2015 in porturile maritime romanesti Constanta, Midia si Mangalia, a fost de 56,33 milioane tone, cu 1,25% mai mult decat in 2014.

Citeste si:
Investitia de milioane de euro pentru cel mai mare port din estul UE
Portul Constanta, cel mai...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Economiei: Este exclus ca OMV să se retragă din Marea Neagră
Setari Cookie-uri