Productia industriala a crescut in 2015 cu 2,7% fata de 2014

Productia industriala s-a majorat anul trecut cu 2,7%, serie bruta, ca efect al cresterii industriei prelucratoare cu 3,5% si a productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 1,3%, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS).

In industria extractiva a fost consemnata o scadere cu 12,5%.. In decembrie, productia industriala a scazut fata de noiembrie cu 11,8%, ca serie bruta, marcata de reducerea din industria prelucratoare cu 13,5%. Pe de alta parte, industria extractiva a inregistrat un avans de 2,7%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat de 1,6%, conform Mediafax.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, productia industriala a inregistrat un recul de 0,3%, din cauza scaderii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 6%. Industria extractiva si industria prelucratoare au crescut, in schimb, cu 1,4%, respectiv cu 0,2%.

Compartiv cu decembrie 2014, productia industriala s-a majorat cu 4%, serie bruta, sustinuta de evolutia industriei prelucratoare, cu 6,7%. Pe de alta parte, industria extractiva a scazut cu 21,2%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 7%. Ca serie ajustata, productia a fost mai mare cu 2,2%.

Sursa foto: Ase / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri