"Niciodata nu am respins sau creat probleme unui investitor, indiferent de marimea lui. Din pacate, atractivitatea zonei a scazut drastic dupa iesirea din categoria de zona defavorizata si nu am inregistrat nici macar la nivel de dorinta solicitari dede a se investi la Zimnicea in ultima perioada”, a spus Parvu.

El a afirmat ca „este la curent” cu astfel de acuzatii, dar le considera nejustificate, avand in vedere ca inca de anul trecut a trimis solicitari unor companii precum Ford, Pirelli sau Coca-Cola, in care le intreba daca vor sa investeasca in Zimnicea. Parvu a precizat ca nu a primit niciun raspuns de la aceste companii.

WALL-STREET.RO a incercat sa obtina declaratii si de la reprezentantii celor trei companii mentionate. Ford Romania a comunicat ca „este si va continua sa fie un investitor cheie in Craiova si in regiunea Olteniei. Nu avem altceva de adaugat pe aceasta tema”.

Totodata, compania Pirelli Tyres a aratat ca isi face „alegerile industriale exclusiv in baza unor consideratii industriale”. Coca-Cola nu a raspuns la solicitarea wall-street.ro.

Citeste si:

Parvu a adaugat ca, dupa incarcerarea lui Ioan Niculae, proprietarul InterAgro si intrarea in insolventa a cinci companii din grup, puterea de cumparare a populatiei s-a deteriorat semnificativ. De asemenea, veniturile primariei au coborat "drastic".

Potrivit primariei Zimnicea, firmele din InterAgro intrate in insolventa sunt InterAgro SA, InterAgro SRL, Dropia Best, Donau Land si Zimtub SA.

Alte efecte ale insolventei companiilor din grupul InterAgro sunt numarul mare se someri, salariile restante ale angajatilor ai InterAgro si numarul mare de tineri care au plecat in strainatate sau s-au mutat in alte orase din Romania.

Primaria Zimnicea a precizat ca nu stie cati locuitori ai orasului lucreaza sau lucrau in firme din InterAgro, dar a mentionat ca in acest an numarul de dosare pentru acordarea de ajutor social se ridica la 519, fata de 480 anul trecut.