Locul secund in clasament este ocupat de Italia, din care Romania importa bunuri (in valoare de 6,9 mld. euro), in special turbine si motoare, echipamente electrice si materiale plastice. De asemenea, Ungaria este pe locul 3 in topul statelor din care Romania importa cel mai mult (in cuantum de 5 mld. euro), in special echipamente electrice, combustibili si uleiuri minerale si produse farmaceutice, scrie Mediafax.

Printre alte tipuri de produse pe care le importa Romania, pe langa cele din industria auto, se mai afla combustibilii, ingrasamintele si produsele chimice din Kazahstan, lemnul din Ucraina, medicamentele din Belgia sau fructe si materiale plastice din Grecia. In 2015, importurile de bunuri au cumulat 62,9 mld. euro, in crestere cu 7,6% fata de anul 2014, iar deficitul comercial a urcat la 8,3 mld. euro.

Totusi, problema deficitului la comertul cu bunuri a fost aproape rezolvata de excedentul de la comertul international de servicii, avand in vedere ca Romania a exportat in 2015 servicii in valoare totala de aproape 16,3 miliarde de euro, cu un excedent de circa 7 mld. de euro. Practic, 88% din importurile de bunuri din Romania, in valoare de 55,5 mld. euro, sunt aduse din 20 de tari, arata datele provizorii pentru anul 2015 ale Institutului National de Statistica.