Au fost confiscate venituri ilicite in valoare de 2,9 milioane de lei, 41 de tone de legume-fructe si 7,5 de tone de bauturi alcoolice.

Directia generala Antifrauda Fiscala a dispus suspendarea activitatii a 22 de operatori economici, respectiv 11 pentru neutilizarea aparatului de marcat electronic discal - AMEF, 6 pentru nedotare cu AMEF si 5 pentru nerespectarea legislatiei privind detinerea in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator.

Totodata, a fost interzisa desfasurarea uneia dintre activitatile de comert engros sau cu amanuntul in cazul a 35 contribuabili care desfasurau simultan, in mod nelegal, aceste activitati in aceeasi suprafata de vanzare.

Citeste si:

Operatiunea Helios a inceput la 13 aprilie si va continua pana la sfarsitul sarbatorilor.

ANAF a anuntat la finele saptamanii trecute ca inspectorii antifrauda vor intensifica controalele privind emiterea bonurilor fiscale in cazul barurilor, restaurantelor si cluburilor in cadrul operatiunii Helios.

Precedenta campanie de controale pentru bonuri fiscale in cluburi si restaurante s-a numit "Revelion", iar inspectorii au verificat daca agentii economici care au organizat petreceri de Revelion au inregistrat sumele incasate.

Sursa foto: Mediafax Foto