Antifrauda Fiscala anunta rezultatele primei saptamani a operatiunii Helios

Inspectorii de la Directia generala Antifrauda Fiscala au aplicat sanctiuni constand in amenzi si confiscari in valoare de 10,7 milioane de lei (2,4 milioane euro) in prima saptamana de control operativ de la lansarea operatiunii Helios, interval in care au fost verificati 1.389 contribuabili.

Au fost confiscate venituri ilicite in valoare de 2,9 milioane de lei, 41 de tone de legume-fructe si 7,5 de tone de bauturi alcoolice.

Directia generala Antifrauda Fiscala a dispus suspendarea activitatii a 22 de operatori economici, respectiv 11 pentru neutilizarea aparatului de marcat electronic discal - AMEF, 6 pentru nedotare cu AMEF si 5 pentru nerespectarea legislatiei privind detinerea in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator.

Totodata, a fost interzisa desfasurarea uneia dintre activitatile de comert engros sau cu amanuntul in cazul a 35 contribuabili care desfasurau simultan, in mod nelegal, aceste activitati in aceeasi suprafata de vanzare.

Operatiunea Helios a inceput la 13 aprilie si va continua pana la sfarsitul sarbatorilor.

Citeste si:
Directia Generala Antifrauda Fiscala are o noua conducere
Directia Generala Antifrauda...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

ANAF a anuntat la finele saptamanii trecute ca inspectorii antifrauda vor intensifica controalele privind emiterea bonurilor fiscale in cazul barurilor, restaurantelor si cluburilor in cadrul operatiunii Helios.

Precedenta campanie de controale pentru bonuri fiscale in cluburi si restaurante s-a numit "Revelion", iar inspectorii au verificat daca agentii economici care au organizat petreceri de Revelion au inregistrat sumele incasate.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri