In martie, afacerile din sectorul serviciilor prestate in principal catre companii au avansat cu 7,4% fata de aceeasi luna a anului trecut. Cumulat pe primele patru luni din 2016, cifra de afaceri din serviciile prestate firmelor a avansat cu 7,5% fata de perioada echivalenta din 2015, scrie News.ro.

Cele mai mari cresteri s-ai inregistrat, in aprilie 2016, in activitatile de transport, in care afacerile au avansat cu 13,5% comparativ cu aprilie 2015, pe serie bruta.

De asemenea, activitatile de comunicatii au crescut cu 4,7% in aprilie, alte servicii furnizate in principal intreprinderilor - cu 3,4%, iar de servicii informatice si in tehnologia informatiei - cu 1,9%, se precizeaza in comunicatul INS.

Serviciile prestate in principal companiilor reprezinta un indicator al afacerilor firmelor care obtin cel putin jumatate din venituri din vanzarea de servicii proprii catre alte societati comerciale. In 2015, afacerile din serviciile prestate in principal intreprinderilor au avansat cu 8,3% comparativ cu anul precedent.