Limitarile bugetare vin de pe urma unor masuri de relaxare fiscala menite sa stimuleze mediul economic a declarat premierul Dacian Ciolos, in deschiderea Formului Administratiei publice Locale. Acesta a aratat totodata ca banii trebuie cheltuiti in mod eficient si transparent, pentru ca sunt exemple de "risipa si coruptie in ceea ce priveste cheltuirea banilor", conform News.ro

”Vom vorbi cu siguranta astazi si maine si despre finantare, despre finantarea autoritatilor publice locale, unde trebuie sa discutam atat despre volumul lor, cat si despre responsabilitatea pentru cheltuirea acestora si pentru eficienta cheltuirii acestora. Avem constrangeri bugetare evidente care nu vin din austeritate, asa cum le place unora sa spuna ca din nou Guvernul vine cu politici de austeritate. Nu e vorba de asta, e vorba ca avem resurse bugetare care sunt limitate pentru ca am luat si anumite masuri de relaxare fiscala pentru a stimula mediul economic, dar in general oricat de multe resurse financiare ar fi la nivelul Guvernului ele trebuie chletuite in mod eficient si transparent”, a declarat Ciolos.


Premierul a subliniat ca sunt exemple de risipa si chiar coruptie in ceea ce priveste cheltuirea banilor publici.

”Avem nevoie de mai multa claritate in modul in care resursele pe care le avem la nivelul Guvernului le repartizam la nivelul autoritatilor locale si mai ales cum urmarim utilizarea lor eficienta. Vedem ca sunt exemple, din pacate de risipa, de incompententa, chiar de coruptie, care duc la utilizarea ineficienta a acestor fonduri. Avem nevoie sa imbunatatim sistemul de transfer si de echilibrare, care ar trebui sa se concentreze asupra a patru principii”, a mai spus Ciolos.

Prioritatile celei de-a doua etape a mandatului actualului Guvern in relatia cu administratia publica locala si oportunitatile existente pentru derularea unor proiecte de investitii durabile, la nivel local vor fi dezbatute, luni si marti, la Forumul Administratiei Publice Locale, eveniment organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, la care sunt asteptati presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos, ministri, sefii celor doua Camere ale Parlamentului, reprezentanti ai administratiei locale, ai ONG-urilor, ai mediului academic si ambasadori.

Citeste si:
COVID-19|Cioloș: Trebuie mai multă fermitate și claritate în...
Coronavirus | Cioloș: Trebuie...

Sursa foto: agerpresfoto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Granturi de 200.000 EUR pentru producția de materiale sanitare
Setari Cookie-uri