Fitch a confirmat ratingurile Primariei Bucuresti, cu perspectiva stabila

Fitch Ratings a confirmat vineri seara ratingurile Primariei Bucuresti, cu perspectiva stabila, datorita performantelor operationale ridicate, a unui nivel al datoriilor si al serviciului acestora conform cu calificativele si a bazei de impozitare solide.

Ratingul pentru datoriile pe termen lung in valuta a fost mentinut la nivelul BBB-, iar cel pentru datoriile in lei la BBB. In cazul datoriilor pe termen scurt in valuta, calificativul a ramas la nivelul F3, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, scrie News.ro.

Calificativele iau in considerare rolul Bucurestiului de centru economic si financiar si a nivelului bunastarii cu mult peste media nationala. Ratingurile reflecta si nivelul ridicat al necesarului de investitii si incertitudinile legate de cheltuieli neprevazute.

Fitch anticipeaza, intr-un scenariu de baza, ca performantele Primariei Bucuresti vor ramane stabile in perioada 2016-2-2018.

”Bucurestiul este mai putin dependent de transferurile de TVA ale guvernului si nu ar trebui sa fie afectat in mod special de reducerea TVA cu 4 puncte procentuale, la nivelul de 20%, in 2016. Dupa alegerile locale din iunie, a fost ales un nou primar si raman unele incertitudini legate de cheltuielile de capital, guvernul vrea sa dezvolte in continuare infrastructura orasului, in special cea rutiera, dar nu este analizat un plan de investitii pentru 2017%, se arata in comunicat.

Citeste si:
Antreprenor: Aș plăti taxe și mai mari dacă rodul acestora ar fi...
Antreprenor din București: Aș...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Datoriile primariei sunt administrate cu prudenta, iar rata serviciului acestora, de 8,5% la sfarsitul lui 2015, este cu mult sub limita admisa, de 30%. La sfarsitul anului trecut, Primaria Bucuresti era expusa la datorii de 131 de milioane de lei si garantii a doua companii aflate in proprietate si una la care este actionar minoritar. Bucurestiul este expus si la Radet, care avea la la sfarsitul lui 2015 datorii de 3,7 miliarde de lei catre Electrocentrale Bucuresti, constand in energie consumata si penalitati.

Ratingurile Primariei Bucuresti sunt constranse de ratingurile de tara.

Sursa foto: Baramee Thaweesombat / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri