“Previzionam ca procentul absorbtiei pentru cele doua programe va fi mai mare in acest an deoarece vom lucra cu posibilitatea de a face plati in anul 2017. Noutatea este perioada pe care antreprenorii o au la dispozitie pentru a face investitia, adica 60 de zile, fata de 30 de zile cat era reglementat anul trecut. Totodata, implementand cu institutie de credit, platile se pot face si in prima parte a anului 2017 pentru angajamentele semnate in anul 2016. Perioada este semnificativ mai mare decat in alti ani si prevede chiar si posibilitatea unei prelungiri in situatii deosebite, de exemplu pentru intarzieri exceptionale”, a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul MECRMA.

Programul START are pentru acest an un buget de 17.000.000 lei, iar prin implementarea acestuia, in anul 2016, vor putea primi ajutor de minimis cel putin 141 de beneficiari.

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri are un buget alocat pentru acest an de 22.700.000 lei iar prin implementarea acestuia, in anul 2016, vor primi ajutor de minimis un numar minim de 501 beneficiari.

Citeste si:

Prin intermediul programelor acestea se va finanta implementarea celor mai bune planuri de investitii/planuri de afaceri depuse online de catre aplicanti pe site-ul www.aippimm.ro. Calcularea punctajelor facandu-se in mod automat, transparent si in timp real. Incepand din data de 16 augusut 2016 ora 10:00, va fi activa aplicatia de inscriere in cadrul celor doua programe.

Prin aceste doua programe, Ministerul Economiei doreste stimularea infintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, imbunatatirea performantelor economice ale celor existene, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale intreprinzatorilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private.

Sursa foto: Uber Images / Shutterstock