Ministerul Economiei lanseaza pe 16 august doua noi programe pentru stimularea antprenoriatului: START – Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare si Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri.

“Previzionam ca procentul absorbtiei pentru cele doua programe va fi mai mare in acest an deoarece vom lucra cu posibilitatea de a face plati in anul 2017. Noutatea este perioada pe care antreprenorii o au la dispozitie pentru a face investitia, adica 60 de zile, fata de 30 de zile cat era reglementat anul trecut. Totodata, implementand cu institutie de credit, platile se pot face si in prima parte a anului 2017 pentru angajamentele semnate in anul 2016. Perioada este semnificativ mai mare decat in alti ani si prevede chiar si posibilitatea unei prelungiri in situatii deosebite, de exemplu pentru intarzieri exceptionale”, a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul MECRMA.

Programul START are pentru acest an un buget de 17.000.000 lei, iar prin implementarea acestuia, in anul 2016, vor putea primi ajutor de minimis cel putin 141 de beneficiari.

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri are un buget alocat pentru acest an de 22.700.000 lei iar prin implementarea acestuia, in anul 2016, vor primi ajutor de minimis un numar minim de 501 beneficiari.

Prin intermediul programelor acestea se va finanta implementarea celor mai bune planuri de investitii/planuri de afaceri depuse online de catre aplicanti pe site-ul www.aippimm.ro. Calcularea punctajelor facandu-se in mod automat, transparent si in timp real. Incepand din data de 16 augusut 2016 ora 10:00, va fi activa aplicatia de inscriere in cadrul celor doua programe.

Prin aceste doua programe, Ministerul Economiei doreste stimularea infintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, imbunatatirea performantelor economice ale celor existene, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale intreprinzatorilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private.

Sursa foto: Uber Images / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri