Bursa din Moscova inregistreaza cea mai mare crestere din luna iunie, in urma speculatiilor ca presedintele ales al SUA, Donald Trump, va imbunatati relatiile cu Moscova, punand capat sanctiunilor care au blocat redresarea economica, transmite Bloomberg.

Indicele Micex este in urcare cu 1,5%, la Moscova, cel mai rapid avans intre pietele emergente, in conditiile in care majoritatea indicilor au consemnat pierderi. Rubla a recuperat pierderile initiale consemnate odata cu majoritatea monedelor emergente, conform News.ro

Trump a semnalat disponibilitatea de a imbunatati relatiile bilaterale ale Statelor Unite cu presedintele rus Vladimir Putin, tensionate de cand Rusia a anexat Crimeea, in 2014.

Relaxarea sau ridicarea sanctiunilor ar stimula economia rusa, intr-o perioada in care este pe cale sa iasa din cea mai lunga recesiune din ultimele doua decenii. Intre cele 50 de actiuni ale indicelui Micex, 41 au avansat miercuri, conduse de Gazprom si Sberbank.

Rubla a pus capat declinului din ultimele patru zile, sustinuta de revenirea petrolului, avansand cu 0,2%, la 63,6450 unitati pentru un dolar. Randul sud-african a scazut in schimb cu 2,9%, iar peso-ul mexican cu 8,2%.

In regiunea Europei Centrale si de Est, Orientul Mijlociu si Africa, rubla va beneficia cel mai mult de pe urma unor posibile concesii ale lui Trump fata de regimul Putin, precum si a realinierii dinamicii puterii regionale in favoarea Rusiei, afirma intr-o nota analisti ai Societe Generale.

Sursa foto: Shutterstock/ ra2studio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri