Elliott a vandut pe maxime GDR-uri Fondul Proprietatea de aproape 27 mil. dolari

Fondul american de hedging Elliott Associates a vandut prin intermediul Manchester Securities certificate de depozit (GDR) Fondul Proprietatea in valoare de 26,7 mil. dolari (113,7 mil. lei). Certificatele tranzactionate pe Bursa din Londra reprezinta echivalentul a 123,8 milioane de actiuni FP (1,22% din capitalul Fondului), schimburile fiind realizate la unul dintre cele mai bune preturi la care Fondul s-a tranzactionat anul acesta.

Schimburile s-au realizat in februarie pe Bursa din Londra, acestea fiind intermediate de catre banca americana de investitii Jefferies. Manchester Securities a vandut astfel, prin intermediul a cinci tranzactii, 2,47 milioane de GDR-uri FP. Un GDR reprezinta 50 de titluri Fondul Proprietatea.

Pretul platit pentru un certificat de depozit a fost cuprins intre 10,75 si 10,8 dolari, echivalentul a circa 0,92 lei/actiune – maximul inregistrat anul acesta de actiunile Fondul Proprietatea pe Bursa de Valori Bucuresti si cel mai bun nivel din ultimii doi ani. Luni, un GDR FP se tranzactiona la Londra pentru 10,9 dolari.

Elliott Associates este cel mai important actionar al Fondul Proprietatea, potrivit ultimelor raportari fondul american controland 21% din drepturile de vot ale FP. Saptamana trecuta, Grupul NN (fost ING) a anuntat ca a ajuns la o detinere de 5,02% din Fondul Proprietatea.

Cu o ora inaintea inchiderea sedintei de tranzactionare de luni, actiunile FP se tranzactionau la un pret de 0,91 lei (+0,55%), acestea fiind in urcare cu 14,4% de la inceputul anului.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri