ING Bank elimina din 5 iulie comisionul de retragere la orice bancomat prin cardul ING Card Complet, indiferent de tara sau banca de la care clientii decid sa scoata bani, cu conditia ca acestia sa incaseze venituri recurente in conturile bancii si sa faca cel putin o plata pe luna, se arata intr-o informare transmisa clientilor.

Astfel, conditiile pentru ca un client sa beneficieze de retragerea gratuita de la orice bancomat din tara sau strainatate sunt:

  • incasarea salariului sau al unui venit recurent la ING (minimum 700 de lei)
  • efectuarea unei plati cu cardul pe luna, indiferent de suma

Tot incepand cu 5 iulie, clientii care nu se vor incadra in criteriile de mai sus vor fi taxati cu 7 lei/luna pentru administrarea cardului ING Card Complet si cu 3 lei/tranzactie in cazul retragerilor de la bancomatele ING sau ale oricare banci din Romania.

In straintate, clientii care nu incaseaza venituri recurente in contul ING vor fi nevoiti sa plateasca un comision de 4 euro pe tranzactie.

Ce spune ING Bank despe decizia care a surprins piata

"Strategia noastra este sa oferim o relatie de banking transparenta, cu operatiuni la indemana si fara costuri pentru clientii care isi doresc sa utilizeze cardul pentru incasari si operatiuni zilnice (plata facturi, cumparaturi ). Cu noua oferta suntem siguri ca marea majoritate a clientilor nostri vor folosi metodele de plata electronice", a declarat pentru wall-street.ro Stefan Radu, director de produse si strategie in cadrul ING Bank.

Prin aceasta decizie, ING si-a asumat costurile tranzactiilor locale si internationale la orice bancomat, cheltuieli importante pentru bancile cu foarte multi clienti, mai ales daca acestia nu au obiceiul sa plateasca cu cardul. In cazul ING, insa, institutie cu o baza de clienti extrem de activi digital, costurile suportate vor fi mai mici.

De asemenea, strategia pe termen lung a bancii vizeaza "parteneriate cu discount-uri speciale in ING Bazar, campanii partenere de educare a clientilor si oferte si campanii de marketing pentru a creste utilizarea cardurilor pentru platile de zi cu zi".

In prezent, ING Bank are peste un milion de clienti activi si peste 500.000 isi incaseaza salariul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri