Actiunile Digi Communications au cazut cu 4,1% in a doua sedinta de tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti, ajungand sub pretul de IPO, scaderea fiind oprita cel mai probabil doar de ordinele de cumparare plasate de intermediarii ofertei Digi. Corectia severa de miercuri a venit in contextul in care DNA l-a instiintat pe Serghei Bulgac (foto), CEO-ul Digi Communications, cu privire la inceperea urmaririi penale in calitate de suspect in legatura cu savarsirea infractiunii de spalare de bani.

La inceputul sedintei de miercuri, titlurile Digi se tranzactionau in jurul aceleiasi valori din ziua precedenta (41,2 lei/actiune), insa anuntul privind ancheta DNA a declansat un val de scaderi care a impins cotatia companiei de internet si cablu pana in jurul pretului stabilit in oferta publica initiala (40 lei/actiune). Dupa ce au a rezistat mai bine de doua ore in jurul acestui nivel, actiunile Digi au cedat in cele din urma, au cazut sub pretul de IPO si au ajuns sa fie vandute pentru 39,5 lei la finalul zilei.

“In mod clar anuntul privind avansarea anchetei DNA a dus la amplificarea scaderilor pe Digi. Scaderile au fost tinute destul de mult timp in limita nivelului de 40 de lei, cand probabil la cumparare s-a intrat pe baza mecanismului de stabilizare mentionat de altfel si in prospectul IPO-ului, altfel pretul s-ar fi dus chiar mai jos”, a declarat un broker din piata.

In prospectul IPO-ului Digi se mentioneaza posibilitatea ca intermediarii ofertei sa poata intra la cumparare in prima luna de tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti, pentru a stabiliza pretul actiunilor Digi “la un nivel mai ridicat decat cel care ar putea sa prevaleze in conditiile pietei libere”.

“Managerii pentru Stabilizare sau agentul acestora nu sunt obligati sa incheie astfel de tranzactii si asemenea tranzactii pot avea loc pe Bursa de Valori Bucuresti si pot fi realizate la orice moment dupa inceperea tranzactionarii Actiunilor Oferite pe Piata Reglementata la vedere a Bursei de Valori Bucuresti si se vor incheia la 30 de zile dupa”, se mentioneaza in documentul oficial.

Intrarea in piata a brokerilor ofertei cel mai probabil nu va fi anuntata niciodata oficial, avand in vedere ca acestia au mentionat in prospectul Digi ca “nu intentioneaza sa dezvaluie masura in care orice supra-alocare si/sau tranzactie de stabilizare va fi intreprinsa in cadrul ofertei”. Sindicatul de brokeraj care a intermediat oferta a fost format din Deutsche Bank, Citigroup, Raiffeisen, Societe Generale, BRD, Wood&Co si BT Capital Partners.

Anchetarea lui Serghei Bulgac face parte din dosarul privind vanzarea drepturilor TV ale meciurilor de fotbal din Liga 1.

La inceputul acestei luni, DNA a anuntat ca fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, este cercetat sub control judiciar pentru ca ar fi luat mita 3,1 mil. euro de la fostul administrator al RCS&RDS Ioan Bendei (in prezent vicepresedinte), in schimbul cedarii drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I in sezoanele din 2008 pana in 2011. Ioan Bendei a fost pus sub acuzare pentru dare de mita, iar alti doi sefi din aceeasi firma sunt cercetati pentru dare de mita si, respectiv, complicitate la infractiune.

Intr-un anunt publicat miercuri pe BVB, oficialii Digi Communications au mentionat ca “Posibilitatea intamplarii acestui lucru pe parcursul desfasurarii anchetei DNA a fost anticipata si adusa la cunostinta investitorilor in cadrul prospectului. Societatea continua sa coopereze deplin in cadrul anchetei si considera ca RCS & RDS S.A. si actualii si fostii membri ai conducerii sale au actionat corect si in conformitate cu legea. In prezent societatea nu anticipeaza ca investigatia va reprezenta o interferinta semnificativa in ce priveste desfasurarea operatiunilor sale curente”.

Digi a intrat marti la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti, titlurile urcand la acel moment cu 3% fata de pretul din IPO.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri