Centrul medical Bio Terra Med a investit 500.000 de euro pentru achizitionarea echipamentului Echopulse, destinat tratarii fibroadenoamelor la san si a nodulilor benigni solizi de tiroida. Pana la sfarsitul anului compania estimeaza un buget pentru investitii de 300.000 de euro, tinand cont ca se asteapta la o crestere de 25% a cifrei de afaceri pentru 2017.

Bio Terra Med, infiintata in 2001, detine 3 centre in Bucuresti, iar activitatea acesteia este structurata astfel: un ambulatoriu cu diferite specialitati medicale, un centru de recuperare de fizioterapie si recuperare medicala, un laborator de analize medicale si un spital cu profil de oncologie si radioterapie (HIFU Terramed Conformal). Compania are 55 angajati si, in acelasi timp, mai are peste 100 de medici colaboratori.

Compania a inregistrat anul trecut cifra de afaceri de 1,15 milioane euro si estimeaza o crestere cu 25% pentru anul 2017. “Intentionam sa ne dezvoltam in tara si Estul Europei, prin deschiderea de centre de ecoterapie. Investitia intr-un singur centru o estimam la valoarea de aproximativ 1,2 milioane de euro”, a comunicat pentru wall-street.ro Virginia Ioan, director de marketing Bio Terra Med.

Incepand din luna martie a acestui an, centrul medical Bio Terra Med a devenit partenerul exclusiv pentru Europa de Est al companiei franceze Theraclion, producatorul de echipamente de ecoterapie destinate tratarii fibroadenoamelor la san si a nodulilor benigni solizi de tiroida.

“Investitia in echipamentul Echopulse a fost de 500.000 de euro. In afara de costul echipamentului trebuie luat in considerare ca exista o serie de consumabile care sunt de unica folosinta si al caror cost se ridica la aproximativ 450 de euro per pacient. In afara de acestea mai sunt consumabilele generale. Cu toate acestea pretul final al unui tratament cu ecoterapie il mentinem la un nivel de aproximativ 65% din costul unei operatii clasice, realizata intr-o clinica privata”, a precizat Virginia Ioan.

Printre avantajele unui astfel de tratament sunt lispa costurilor de spitalizare pentru ca pacientul se trateaza in ambulatoriu, procedura nu se realizeaza sub anestezie generala, ci sub sedare usoara, pacientul nu mai are nevoie de tratamente indelungate post tratament, deoarece ecoterapia inactiveaza fibroadenoamele la san si nodulii benigni solizi de tiroida, totodata pacientul nu sufera din punct de vedere estetic.

In medie, 8.000 de pacienti pasesc anual pragul centrelor medicale Bio Terra Med.

Sursa foto: Branislav Nenin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri