Conform studiului, organizatiile de dimensiuni medii de la nivel global (cu venituri anuale intre 1 si 3 miliarde de dolari) nu dau niciun semn de stagnare in mediul de astazi, marcat de incertitudini geopolitice. “Peste o treime (34%) dintre acestea intentioneaza sa atinga o crestere de 6 - 10% in acest an, depasind cu peste 3-7% ultima prognoza de crestere a PIB-ului global, de 2,7%, emisa de Banca Mondiala”, reiese din studiul citat.

Astfel, in ciuda tensiunilor geopolitice, a populismului in crestere, a intensificarii aplicarii automatizarii si inteligentei artificiale (AI) si a deficitului de talente, 89% dintre lideri vad oportunitati de crestere pentru companiile lor. In plus, 14% dintre companiile chestionate aspira la o crestere de peste 16%.

"Inca o data, Romania se inscrie in cadrul tendintei globale. Dinamica ascendenta a mediului economic determina un optimism pronuntat al jucatorilor din piata, in ciuda diverselor turbulente si incertitudini inregistrate de climatul economic. Patrunderea agresiva a tehnologiei in multe sectoare de activitate, competitia din ce in ce mai acerba pentru resurse umane de calitate si volatilitatea mediului legislativ nu au diminuat optimismul executivilor diverselor firme," spune Horatiu Pirvulescu, Growth Markets Leader, EY Romania.