Guvernul intentioneaza "instituirea unui regim fiscal distinct, aplicabil persoanelor fizice care transfera din patrimoniul personal, in cursul unui an, mai mult de doua autoturisme", potrivit unui proiect discutat vineri de Executiv cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, informeaza Hotnews.ro.

Astfel, in cazul unei persoane care vinde mai mult de doua autoturisme pe an indiferent de data dobandirii, pentru cel de-al treilea autoturism vandut vor fi aplicabile regulile de impunere specifice activitatilor independente, potrivit proiectului consultat de HotNews.ro.

Totodata voci importante din industria auto propun un sistem nou de impozitare, aplicabil de la 1 ianuarie 2019. Impozitul auto s-ar putea schimba de la 1 ianuarie 2019 pentru a contine o componenta de mediu aplicata masinilor inmatriculate, iar impactul asteptat ar fi stimularea achizitionarii de autoturisme mai putin poluante si reducerea apetitului pentru achizitionarea de masini second-hand. Pe lista de noi taxe auto sunt si un nou timbru de mediu sau o vigneta pentru masinile din provincie care circula in Bucuresti.

Romania are nevoie rapid de o strategie eficienta de impozitare a autoturismelor pentru a stimula innoirea parcului auto, dupa ce eliminarea taxei de timbru in februarie a accelerat cresterea importurilor de masini rulate. In primele opt luni din 2017 au fost inmatriculate peste 337.000 de masini vechi, cu 110% mai mult comparativ cu intreaga perioada a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri