Atunci cand un politician isi asuma sa rezolve o anumita problema si ofera termene limita, te-ai astepta ca atunci cand esueaza lamentabil sa isi prezinte demisia. Acest lucru s-ar intampla, insa, intr-o firma privata sau intr-un stat modern, unde politicienii respecta cetatenii. Seful CNAIR, Stefan Nita, a promis modernizarea soselei de centura a Capitalei, insa acesta nu a facut aproape nimic.

Vedeti aici promisiunile facute Secretarului Camerei Deputatilor, Corneliu Cozmanciuc.

TOATE termenele si promisiunile facute de seful CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere) au fost incalcate. Astfel:

1. Pentru sectorul dintre Militari/autostrada A1 si Chitila/DN7, termenul de finalizare estimat in raspuns era septembrie 2017. Suntem in noiembrie si stadiul de executie este doar 80%.

2. Pentru podul de la Chitila peste calea ferata Bucuresti-Ploiesti, unul din picioarele podului (“pila” in limbaj tehnic) este intr-o stare avansata de degradare. Acesta este motivul pentru care se circula doar pe o banda pe sens, pe mijlocul podului, cu sugrumarea traficului si cozi kilometrice la orele de varf: ca sa nu cada podul. Pentru consolidare spunea in mai CNAIR ca “va organiza o procedura de achizitie publica”. Suntem in noiembrie si nu a facut-o.

3. Pentru viitorul pasaj de pe Centura peste DN1A de la Mogosoaia, s-au adunat deja 7 amanari ale datei de depunere ale ofertelor si o intarziere de 5 luni fata de data anuntata initial. Iata datele de depunere a ofertelor anuntate succesiv: 24.07.2017 09.08.2017 23.08.2017 07.09.2017 28.09.2017 30.10.2017 15.11.2017 15.12.2017. Cu alte cuvinte, mai avem de asteptat mult si bine, daca nu cumva aceasta licitatie va fi anulata cu totul din cauza incompetentei CNAIR.

4. Pentru relicitarea sectorului reziliat dintre Colentina/DN2 si autostrada A2 Bucuresti-Constanta in raspunsul din mai se estima ca in luna august 2017 se va semna contractul. Realitatea? Abia pe 24 august au fost depuse ofertele in cadrul acestei proceduri, iar pana in prezent nu s-a finalizat evaluarea. Mai avem de asteptat, intr-un caz fericit, 4-6 luni pana la acea semnare de contract.

5. La pasajul de la Domnesti se estima in raspunsul primit ca in data de 22 iunie 2017 se va da ordinul de incepere si, dupa 3 luni de proiectare, in 25 septembrie vor incepe lucrarile. Nici vorba de lucrari si, din informatiile publice, nici ordinul de incepere nu a fost pana astazi in noiembrie, deci contractul nu a demarat practic.

In paralel, edilul Capitalei, Gabriela Firea, a redus la minim investitiile in infrastructura, preferand sa mareasca bugetele pentru statui, petreceri si biserici.

Sursa foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri