Prim-ministrul Viorica Dancila a anuntat joi ca in cadrul sedintei de Guvern vor fi adoptate doua decizii care vizeaza alocarea a 200 de milioane de lei autoritatilor administratiei locale pentru sustinerea sistemului de protectie a copilului, precum si un spor de 15% la salariul de baza al persoanelor cu grad de handicap grav sau accentuat, scrie Agerpres.

"De la inceputul mandatului am fost preocupati sa gasim solutii pentru imbunatatirea calitatii vietii copiilor aflati in centrele de asistenta sociala, precum si a persoanelor cu dizabilitati, a semenilor nostri care au nevoie de sprijin. (...) Vom aloca suma de 200 de milioane de lei, suma care ar putea fi modificata, autoritatilor administratiei locale, pentru a asigura fondurile necesare sustinerii sistemului de protectie a copilului si centrelor de asistenta sociala a persoanelor cu handicap", a precizat Dancila, in debutul sedintei de guvern.

Dancila a mai precizat ca toate persoanele cu grad de handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, vor beneficia de un spor de 15% la salariul de baza pentru activitatea desfasurata in cadrul programului normal de lucru.

"Este vorba despre persoanele care detin un certificat de incadrare in grad de handicap grav sau accentuat fizic, vizual, auditiv, mintal, psihic, SIDA sau boli grave. Este o decizie prin care dorim sa asiguram egalitatea de facto a persoanelor cu dizabilitati in ceea ce priveste exercitarea dreptului la munca", a spus premierul.

Citeste si:
Ministrul Mediului a anuntat decizia in legatura cu taxa auto
Ministrul Mediului: Guvernul...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Firea: Ma autodenunt, am folosit bugetul Capitalei pentru oameni