"Avem o veste buna si una rea. Vestea buna este ca, oficial, ne merge bine, ceea ce se datoreaza in principal conjuncturii externe si faptului ca economia germana si cea europeana, de care depindem in principal, merg bine. In Romania este deocamdata bine, pentru ca a crescut consumul, ca urmare a maririi pensiilor si salariilor, deci sunt bani in piata la populatie pentru consum. Dar avem paradoxul ca suntem ingrijorati pentru viitor, deoarece, daca nu incepem inca de acum sa rezolvam problemele, nu ne va fi bine pe viitor", a spus Anastasiu.

El a subliniat ca principala problema este cea a resurselor umane, unde situatia este dramatica, ca urmare a migratiei si a lipsei de pregatire din scoli.

"In plus, aproape tot ce facem zi de zi este greu, anevoios, ne luptam cu birocratia. In al treilea rand, lipsa de dialog si predictibilitate. Nu ne plangem de fiscalitate, ci de schimbarile din fiscalitate sau schimbari in general, care vin peste noapte, prin ordonante de urgenta. Mediul de afaceri german nu este obisnuit cu asa ceva. La romani merge si asa, ca gasim noi o solutie, dar la germani este alta mentalitate, cu planuri pe termen lung si stabilitate", a aratat oficialul AHK.

Anastasiu a aratat ca, daca nu se iau masuri pentru a suplimenta veniturile statului, nu vor mai exista bani pentru cheltuielile cu pensiile si salariile, ceea ce va duce in final tot la diminuarea investitiilor.

Judecatorii cer Guvernului sa...
Citeste si: Judecatorii cer Guvernului sa NU adopte OUG pentru amnistie

Pe acest fond, AHK solicita Guvernului sa grabeasca investitiile in domenii-cheie, precum educatia, infrastructura, sanatatea, sa ia masuri pentru stoparea migratiei fortei de munca si sa intensifice modernizarea administratiei publice.