Consiliul General a rectificat, din nou, bugetul Primariei Capitalei, cu 64 milioane lei. 10 milioane lei vor ajunge la Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, pentru lucrari de reparatii si reabilitare la biserici, o parte monumente istorice, bugetul institutiei in 2018 ajungand la 207 milioane lei, scrie Hotnews.

Bugetul Creart va fi suplimentat cu 11,1 milioane lei, ajungand la 79,1 milioane lei, iar cel al ARCUB cu 6,7 milioane lei, ajungand la un total de 55 de milioane de lei. Cele doua institutii organizeaza evenimente culturale. Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti va beneficia de o suplimentare de 2,9 milioane lei, bani alocati pentru ajutoare sociale. De asemenea, pentru Centrul Cultural Palatele Brancovenesti se vor acorda 9 milioane de lei, bugetul institutiei ajungand la un total de 28,2 milioane lei.

Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane primeste in plus 11 milioane de lei, iar Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor - 6,6 milioane lei.

Directia de Arhitectura Peisagistica a Municipiului Bucuresti, recent infiintata, primeste un buget de 4,4 milioane lei.

In schimb, va fi redus considerabil bugetul Spitalului de Boli Infectioase „Dr. Victor Babes”, cu peste 22,2 milioane de lei, bani alocati in general pentru medicamente si cheltuieli de personal.

Citeste si:
Primaria Capitalei incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar
Primaria Capitalei incepe...

Va fi redus si bugetul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-faciala „Dan Theodorescu” cu 4 milioane de lei, si cu 214.000 de lei cel al Spitalului Clinic „Dr. I. Cantacuzino”, fiind insa suplimentat cel al Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” cu peste 3,6 milioane de lei pentru achizitionarea unui sistem informatic integrat pentru evidenta si monitorizarea pacientilor dializati din tara.

Bani mai multi vor merge si la Spitalul Coltea, peste 16,1 milioane de lei pentru achzitionarea unor echipamente medicale, si la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” – peste 7,5 milioane de lei.

Din buget sunt scoase circa 400 milioane lei, finantarile din fonduri europene pe care Primaria Capitalei spera sa le atraga in 2018. Bugetul Primariei Capitalei in 2018 este de 5,77 miliarde lei.

Citeste si:
Faliment? Nici vorba! Firea mai vrea o transa de eco-vouchere
Faliment? Nici vorba! Firea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Firea "decapiteaza" bugetele pentru infrastructura si constructii