In trimestrul III din 2018, numarul locurilor de munca vacante a fost de 63.700, in crestere fata de trimestrul anterior, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica. Sectorul bugetar a insumat peste 28% din numarul total al locurilor de munca vacante. Astfel, 8.300 de locuri vacante se regasesc in administratia publica, 7.200 de locuri vacante in sanatate si asistenta sociala, respectiv 2.800 locuri vacante in invatamant.

In trimestrul III 2018, cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in administratia publica (3,01%), in alte activitati de servicii (2,89%), respectiv in sanatate si asistenta sociala (2,15%). In industria prelucratoare s-a concentrat peste 28% din numarul total al locurilor de munca vacante (18,2 mii locuri vacante), iar rata a luat valoarea de 1,53%.

Sectorul bugetar a insumat peste 28% din numarul total al locurilor de munca vacante. Astfel, 8.300 de locuri vacante se regasesc in administratia publica, 7.200 de locuri vacante in sanatate si asistenta sociala, respectiv 2.800 locuri vacante in invatamant.

La polul opus, cele mai mici valori atat ale ratei, cat si ale numarului locurilor de munca vacante s-au regasit in industria extractiva (0,16%, respectiv 0,1 mii locuri vacante).

Prin comparatie cu trimestrul II din 2018, cea mai relevanta crestere, atat a ratei, cat si a numarului locurilor de munca vacante s-a regasit in administratia publica (1.200 de locuri vacante).

La polul opus, cele mai semnificative scaderi ale ratei locurilor de munca vacante s-au inregistrat in intermedieri financiare si asigurari, in distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare, respectiv in hoteluri si restaurante. Numarul locurilor de munca vacante a cunoscut cele mai mari scaderi in intermedieri financiare si asigurari, respectiv in hoteluri si restaurante, urmate de activitatile de servicii administrative si servicii suport.

Fata de trimestrul III din 2017, cea mai semnificativa crestere a ratei locurilor de munca vacante s-a observat in informatii si comunicatii, iar in intermedieri financiare si asigurari cea mai semnificativa scadere.

In ceea ce priveste numarul locurilor de munca vacante, cele mai importante cresteri au fost in transport si depozitare, respectiv in informatii si comunicatii (1.400 locuri vacante pentru fiecare in parte).

La polul opus, cele mai relevante scaderi ale numarului locurilor de munca vacante s-au regasit in sanatate si asistenta sociala, respectiv in intermedieri financiare si asigurari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri