Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, a afirmat, sambata, ca sustine proiectul de majorare a salariului minim pe economie la 2.080 de lei, el lansand un apel si la sectorul privat sa investeasca in oameni.

Declaratia a fost facuta la Botosani, in urma unor discutii cu oamenii de afaceri din domeniul confectiilor, care sunt nemultumiti de intentia Guvernului de majorare a salariului minim pe economie la 2.350 de lei pentru angajatii cu o vechime in munca de cel putin 15 ani, scrie Agerpres.

"Intreprinzatorii din Botosani, pe linie de confectii, de lohn, sunt nemultumiti de diferentierea salariului minim pe economie in functie de vechime, si anume acel prag de 15 ani. Au avut motivele dumnealor... Eu le-am explicat motivele Guvernului, le-am explicat ca am amanat aplicarea acesta de la 1 ianuarie, pentru a dovedi o deschidere fata de mediul de afaceri si pentru a crea acea predictibilitate la nivel de 2018, pana la 31 decembrie 2018. Am promis ca voi prelua ceea ce ei mi-au spus si voi discuta in Guvern. Sustinem ca trebuie ca salarizarea, atat cat permite activitatea economica, sa creasca in Romania si oamenii sa poata avea un trai decent, dar trebuie sa avem grija si de oamenii de afaceri", a afirmat Budai

Presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Botosani, Valeriu Iftime, sustine ca masura propusa de Guvern este "o prostie", subliniind ca aceasta ar putea avea un efect social puternic, prin disponibilizarea persoanelor cu vechime in munca. El crede ca ierarhiile in companii trebuie generate de productivitatea muncii, nu de masuri guvernamentale.

"Astazi in sala au fost oameni de la Neamt, de la Odorheiu Secuiesc, de la Focsani. Oamenii care au fost in sala astazi aici la Camera de Comert reprezinta mai mult de 15.000 de angajati. Opinia mea este ca aceasta prevedere legata de plata in functie de vechime este o mare prostie. O sa vedeti raspunsul: o sa ii dea afara pe cei mai in varsta. Toata lumea a introdus vechimea in salariul de baza, pentru a nu mai avea aceasta problema", a precizat Iftime.

Ministrul Muncii a facut un apel la agentii economici privati sa investeasca in oameni si sa respecte munca acestora.

"Rog sectorul privat sa se gandeasca si mai mult la investitia in oameni. Odata respectati si platiti mai bine, va creste si randamentul lor. E foarte important ca romanii sa se simta respectati si protejati, sa vada si sa simta ca le suntem aproape si ca ne tinem de cuvant, cu atat mai mult cand economia creste", a adaugat Marius Budai.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri