Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), intr-un ultim efort de a preintampina o decizie a Guvernului care risca sa aiba consecinte deosebit de grave pentru economia Romaniei, solicita permisiunea de a participa cu specialisti in deschiderea sedintei de Guvern. In acest mod, organizatia vrea sa demonstreze ca singura decizie corecta cu privire la Ordonanta privind “taxa pe lacomie” este respingerea ei in forma actuala.

“Va rugam sa nu girati prin semnatura dumneavoastra un act normativ care are toate sansele sa declanseze o criza a economiei romanesti, ci sa dispuneti asa cum am solicitat de nenumarate ori in acest an, aducerea la masa consultarilor a tuturor celor implicati, atat din administratie, cat si din mediul de afaceri. Ne exprimam dorinta si disponibilitatea de a participa astazi in deschiderea sedintei de Guvern, cu specialistii nostri, pentru a sta la dispozitia decidentilor si pentru a aduce toate datele necesare pentru luarea singurei decizii pe care o consideram corecta si anume respingerea acestui act normativ in forma actuala”, spun reprezentantii CDR.

Potrivit acestora, proiectul de ordonanta a fost elaborat fara o analiza serioasa si fara o consultare cu specialisti in domeniile pe care le reglementeaza sau le impoziteaza.

“In lipsa acestei consultari, fiind rezultatul contributiei unui numar restrans de persoane, ea contine multe greseli si concluzii bazate pe analize eronate. Consideram ca ele pot fi indreptate in urma unui dialog cu mediul de afaceri. Realizarea planului de guvernare actual este posibila doar printr-un parteneriat intre administratia statului si mediul de afaceri care sa fie bazat pe incredere si optimism. Din pacate, in ultimii doi ani, aceste sentimente s-au deteriorat ingrijorator, atingand un nivel foarte scazut. Adoptarea unor masuri care afecteaza grav modele de afaceri ale unor domenii cheie, intr-un mod complet lipsit de predictibilitate, nu face altceva decat sa distruga iremediabil increderea intre stat si mediul de afaceri”, se mai arata in comunicatul citat.

Reprezentantii CDR spun ca legiferare prin OUG, in preajma sarbatorilor de iarna si cu aplicabilitate peste doar cateva zile, nu este de dorit. Acestia cer un dialog onest, bazat pe argumente, cifre si studii de impact.

“Acceptarea solicitarii noastre, chiar in preajma datei la care Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene, va fi cel mai puternic mesaj pentru mediul de afaceri ca Guvernul are capacitatea de a rezolva prin dialog problemele cu care ne confruntam si impreuna putem gasi cele mai bune solutii”, se precizeaza in comunicat.

CDR reprezinta companii romanesti si straine, mici si mari care contribuie cu peste 50% la PIB-ul Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri