Angajatii din institutiile romanesti le inchid telefonul investitorilor straini cand ii aud vorbind engleza

Potentialul de crestere al Romaniei este foarte mare, iar din punctul de vedere al raportului cu media UE suntem la 62% ca nivel de trai, a declarat Ionut Simion, presedintele Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham Romania), intr-o conferinta de presa. Potrivit acestuia, pentru a putea sa ajungem la 80% avem nevoie de investitii semnificative in toate domeniile, iar asta inseamna business.

„Un investitor nu investeste intr-o tara doar pentru ca sistemul fiscal e avantajos. Il intereseaza sa stie care este sistemul fiscal. Daca sistemul fiscal dintr-o tara, asa inalt cum e el, in Franta, Belgia – cotele de impozite si taxe sunt mai mari decat in Romania, se bulucesc aia acolo sa faca investitii, dar stiu ca odata ce au facut investitii randamentul pe care ei il au acolo acopera impozitele si taxele si le ramane cota de remuneratie. De aceea in Romania exista aceasta precautie, caci altfel ar fi fost mai multe companii dispuse sa investeasca in Romania. Toate mesajele astea alarmiste, precum infrastructura. Pai, in realitate e un mare potential de crestere. In realitate, aceste proiecte de parteneriat public-privat ar putea exploda daca am putea debloca procedura si maniera de derulare a acestor proiecte”, a spus Simion, conform Hotnews.ro.

La inceputul lunii iunie, ministrul Finantelor Publice declara ca proiectul restructurarii financiare (amnistia fiscala) va fi prezentat public "saptamana aceasta sau cea viitoare", fiind o masura care trebuie luata cat mai rapid pentru a produce efecte in economie.

"Sunt clienti care vin la noi si ne spun: Domnule, am sunat la agentia aia de 100 de ori. Le spun: Hello, do you speak english? Raspuns: No! Si ii inchide telefonul", mai adauga Simion.

Sursa foto: wavebreakmedia / Shutterstock.com.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri