Actul normativ care propune scoaterea Vamii din Agentia Nationala de Administrare Fiscala va fi prezentat public saptamana viitoare, a declarat sambata, la Antena 3, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, noteaza Agerpres.

"Saptamana viitoare veti avea actul normativ, prezentat in mod public, care propune scoaterea Vamii din ANAF, situarea sub forma unei autoritati independente, sub autoritatea ministrului de Finante, adica fara implicarea ministrului de Finante in actul de decizie al Vamii, doar partea de politica si linii principale directoare si nimic altceva. Va fi o structura moderna asa cum exista la nivel european", a spus Eugen Teodorovici.

El a subliniat ca toti din aceasta tara care isi asuma o anumita reforma isi asuma si o doza de risc.

"Toti din aceasta tara, Romania, care isi asuma o anumita reforma isi asuma si o doza de risc. Adica o parte din ceea ce a fost candva comisarul Cattani (comisarul Corrado Cattani, personajul principal din serialul Caracatita - n.r.). Nu este vorba doar de Vama. In general spus, pentru ca stiti foarte bine, de ani de zile clasa politica, in general, indiferent de culoarea ei, a mentinut in toate zonele din economie, din administratie, centrala, locala, o anumita stare incompatibila cu o tara europeana si o tara din secolul 21", a afirmat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finantelor a mai afirmat ca isi mentine obiectivul foarte ambitios de a reforma puncte vamale, in primul rand pentru granita de Est a Uniunii Europene, iar pana la finalul anului viitor se va inchide discutia despre reabilitarea si dotarea cu echipamente a punctelor vamale.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri