Reamenajarea de 6 milioane de euro a centrului Bulevardului Iuliu Maniu, unul dintre cele mai mari din Bucuresti, parca treneaza. Dupa ce primarul PSD Gabriel Mutu a dispus supraetajarea bordurilor, o moda inutila si inestetica, acum in locul copacilor promisi primaria pune floricele.

Am intrebat reprezentantii primariei sectorului 6 ce se intampla acolo si unde sunt sutele de copaci promisi, dupa ce alte sute au fost dezradacinati atunci cand au inceput lucrarile, in februarie.

“In prezent, pe Bulevardul Iuliu Maniu au loc mai multe lucrari de amenajare peisagistica a scuarului central. Acestea constau in: suprainaltarea spatiului verde prin adaugarea de pamant vegetal, inlocuirea/completarea bordurilor degradate, introducerea unui sistem nou de irigatii si a unui sistem de iluminat public arhitectural, precum si montarea de gazon rulou”, explica oficialii primariei.

“Totodata, a fost demarata si campania de plantare de Trandafiri Rosa sp. (80.241 de bucati, conform HCL 141/16.05.2019), cunoscut fiind faptul ca materialul saditor produs in containere poate fi plantat si in timpul perioadei de vegetatie, luandu-se masurile de siguranta necesare.



Precizam faptul ca, tot pe scuarul central al Bulevardului Iuliu Maniu, urmeaza sa fie plantati 669 de arbori Catalpa bignonioides Nana cu inaltimea 2-2,5 metri (conform HCL 141/16.05.2019). Aceasta etapa va avea loc in intervalul 15 noiembrie 2019 – 15 martie 2020, cand este sezonul plantarilor arboricole de acest gen.

Catalpa bignonioides Nana este un arbore decorativ prin port, aspect, coroana, frunze si flori. Soiul este utilizat ca decor stradal sau pentru amenajarea parcurilor si a gradinilor. In perioada de inflorire, copacul are frunzele mari, ce cresc sub forma de inima, cu o lungime de 20-30 cm., iar florile in nuante de alb – galbui”.

Toate lucrarile ar trebui sa se finalizeze la anul, inainte de alegeri.

Administrația Domeniului Public a Sectorului 6 a fost amendata de Politia Locala pentru mutarea arborilor pe de Bulevardul Iuliu Maniu. Oamenii legii au fost sesizati de un consilier local al Uniunii Salvati Romania. In urma sesizarii, au fost aplicate 10 amenzi in valoare totala de 50.000 de lei pentru nerespectarea normelor de protectie a spatiilor verzi pe teritoriul Municipiului Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri