Tranzactia a fost intermediata de catre JLL Romania. “Acesta este inca un pas important pentru Skanska in Romania. Cred cu tarie ca zona central-vestica este un loc in care ne putem continua cu succes activitatea de dezvoltare. Observam o cerere mare din partea companiilor de tip BPO, SSC si IT, care considera aceasta zona o locatie perfecta, datorita apropierii de campusul Politehnicii si accesul la multe mijloace de transport in comun. Multumesc echipei de vanzare pentru tranzactia care a decurs fara probleme, precum si consultantilor nostri juridici si tehnici: Peli Filip si Alpha Project Management.” spune Marcin Lapinski, presedinte Skanska Property Romania.

Biris Goran a oferit consultanta companiei Pumac SA in vanzarea terenului de 21.000 mp situat in Bucuresti, pe Bd. Iuliu Maniu, la intersectia cu Vasile Milea, catre grupul Skanska. "Desi valoarea tranzactiei ramane confidentiala, credem ca este vorba despre cea mai mare tranzactie cu un teren din anul 2015", spun oficialii Biris Goran.

Echipa Biris Goran a fost coordonata de Gabriel Biris si Ruxandra Jianu, impreuna cu Teodora Motatu si Stefanita Georgescu.

Citeste si:

“Consider ca aceasta achizitie din partea Skanska va impulsiona dezvoltarea intregii zone”, spune Attila Peli, head of development and land department al JLL Romania.

Pana acum, Skanska a dezvoltat un singur proiect pe piata romaneasca: Green Court Bucharest, un complex de trei cladiri de birouri pe Strada Gara Herastrau, cu o suprafata de 52.000 metri patrati. Primele doua cladiri sunt finalizate si inchiriate unor companii precum Orange, Schneider Electric, Carrefour, Sanofi, Colgate Palmolive, Adecco, Abbott Laboratories, CITR si RINF Outsourcing Solutions. Prima cladire a fost vanduta catre Globalworth Real Estate Investments Ltd.

Skanska Romania este un dezvoltator si constructor de cladiri ecologice de birouri. Compania si-a inceput activitatea in Romania in anul 2011 si face parte din Grupul Skanska.