INS: Din fiecare 100 de lei cheltuiti, 42 de lei s-au dus pe mancare si bautura, 20 de lei pe facturi

Din fiecare 100 de lei cheltuiti, 42 de lei s-au dus pe mancare si bautura, 20 de lei pe facturi, 7 lei pe haine, 5 lei pe sanatate si doar 50 de bani pe educatie, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica, noteaza Hotnews.ro.

O familie din Romania a avut in primul trimestru un venit mediu lunar de 4.542 de lei, din care a cheltuit 3.834 de lei. Peste 40% din bani se duc pe mancare si bautura, 20 de lei pe intretinerea locuintei, 7 lei lunar sunt alocati pe haine si pantofi, 7 lei, pe transport, 5 lei pe sanatate, 6 lei pe obiecte de mobilier. Cei mai putini bani merg catre educatie.

Veniturile totale medii lunare au reprezentat in trimestrul I 2019, in termeni nominali, 4.542 lei pe gospodarie si 1.752 lei pe persoana, potrivit comunicatului INS de miercuri. Diferenta dintre veniturile si cheltuielile lunare este de putin peste 700 de lei, dar cifrele pot parea inselatoare, intrucat la capitolul venituri, Statistica masoara atat salariile cat si veniturile in natura (circa 10% din salariu). Luand in calcul doar veniturile salariale, diferenta dintre acestea si cheltuielile lunare sunt de 350 de lei, explica publicatia citata.

Sursa foto: By Godlikeart / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri