Economia Romaniei a crescut cu 4,8% in primele sase luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara din anul precedent, pe serie ajustata sezonier, si cu 4,7% pe serie bruta, arata estimarea semnal a Institutului National de Statistica.

In trimestrul doi al acestui an, cresterea PIB a fost de 1% fata de T1 si 4,6% fata de T2 2018 pe serie ajustata sezonier, scrie Agerpres.

Pe serie bruta, comparativ cu acelasi trimestru din anul 2018, Produsul intern brut in trimestrul II 2019 a inregistrat o crestere cu 4,4%.

"Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimarii Produsului intern brut pentru trimestrul II 2019 in seria trimestriala, seria ajustata sezonier a fost recalculata, fara a se inregistra modificari semnificative ale indicilor de volum comparativ cu a doua varianta provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul I 2019, publicata in comunicatul de presa nr. 170 din 8 iulie 2019", mai mentioneaza INS.

Autoritatile romane estimeaza o crestere de 5,5% a economiei romanesti in acest an.

Pe de alta parte, institutiile financiare internationale mizeaza pe o crestere a PIB de sub 4% in Romania in 2019. Altfel, previziunile Comisiei Europene indica un avans al economiei de 3,3%, Fondul Monetar International (FMI) - 3,1%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare - 3,2% si Banca Mondiala - 3,6%.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri