Ungaria, Romania si Polonia au inregistrat cel mai semnificativ avans al economiei din Uniunea Europeana in trimestrul doi din 2019, comparativ cu perioada similara din 2018, arata datele preliminare publicate de Eurostat.

In trimestrul doi din 2019, comparativ cu perioada similara din 2018, Produsul Intern Brut a inregistrat un avans de 1,3% in UE si de 1,1% in zona euro, dupa o crestere anuala de 1,6% in primele trei luni din acest an in UE si, respectiv, 1,2% in zona euro, scrie Agerpres.

Toate tarile UE au raportat cresteri anuale in perioada aprilie-iunie 2019, cu exceptia Italiei, a carei economie a stagnat. Cel mai semnificativ avans a fost in Ungaria (5,1%), Romania (4,6%), Polonia (4,1%) si Lituania (4%).

Produsul Intern Brut al Uniunii Europene si al zonei euro a crescut in ritm trimestrial cu 0,2% in trimestrul doi din 2019, dupa un avans de 0,5% in UE si de 0,4% in zona euro, in primele trei luni, in linie cu estimarilor analistilor.

Aproape toate tarile UE au raportat cresteri trimestriale in perioada aprilie-iunie 2019, cu exceptia Italiei, a carei economie a stagnat. Cel mai semnificativ avans a fost in Ungaria (1,1%), Romania (1%) si Finlanda (0,9%), singurele scaderi au fost raportate de Marea Britanie (minus 0,2%), Germania si Suedia (ambele cu minus 0,1%).

Conform datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica, economia Romaniei a crescut in trimestrul doi din 2019 cu 4,4%, pe serie bruta, comparativ cu perioada similara a anului trecut, si cu 4,6% pe serie ajustata sezonier.

De asemenea, PIB-ul Romaniei a inregistrat in trimestrul doi din 2019 o crestere de 1%, comparativ cu precedentele trei luni.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri