Ungaria, Romania si Polonia au inregistrat cel mai semnificativ avans al economiei din Uniunea Europeana in trimestrul doi din 2019, comparativ cu perioada similara din 2018, arata datele preliminare publicate de Eurostat.

In trimestrul doi din 2019, comparativ cu perioada similara din 2018, Produsul Intern Brut a inregistrat un avans de 1,3% in UE si de 1,1% in zona euro, dupa o crestere anuala de 1,6% in primele trei luni din acest an in UE si, respectiv, 1,2% in zona euro, scrie Agerpres.

Toate tarile UE au raportat cresteri anuale in perioada aprilie-iunie 2019, cu exceptia Italiei, a carei economie a stagnat. Cel mai semnificativ avans a fost in Ungaria (5,1%), Romania (4,6%), Polonia (4,1%) si Lituania (4%).

Produsul Intern Brut al Uniunii Europene si al zonei euro a crescut in ritm trimestrial cu 0,2% in trimestrul doi din 2019, dupa un avans de 0,5% in UE si de 0,4% in zona euro, in primele trei luni, in linie cu estimarilor analistilor.

Aproape toate tarile UE au raportat cresteri trimestriale in perioada aprilie-iunie 2019, cu exceptia Italiei, a carei economie a stagnat. Cel mai semnificativ avans a fost in Ungaria (1,1%), Romania (1%) si Finlanda (0,9%), singurele scaderi au fost raportate de Marea Britanie (minus 0,2%), Germania si Suedia (ambele cu minus 0,1%).

Citeste si:
Romanii, pe ultimele locuri in UE la rezervarea online a vacantelor
Romanii si bulgarii, pe...

Conform datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica, economia Romaniei a crescut in trimestrul doi din 2019 cu 4,4%, pe serie bruta, comparativ cu perioada similara a anului trecut, si cu 4,6% pe serie ajustata sezonier.

De asemenea, PIB-ul Romaniei a inregistrat in trimestrul doi din 2019 o crestere de 1%, comparativ cu precedentele trei luni.

Sursa foto: Pixabay.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Numar record de turisti pe croazierele care au plecat din porturile UE