Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, care este si senator PSD, a revenit cu lamuriri in cazul proiectului pe care l-a depus la Senat pe zona evaziunii fiscale. Prevederea care a atras atentia tuturor se refera la un articol care spune: „Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 6 ani retinerea si neplata, incasarea si neplata, ori, dupa caz, neretinerea sau neincasarea, in cel mult 30 zile de la termenul de scadenta prevazut de lege, a impozitelor si/sau contributiilor prevazute in anexa la prezenta lege”.

Aflat la Parlament, jurnalisii au cerut lamuriri cu privire la acest proiect, mai ales ca termenul de 30 de zile este prea scurt.

„De ce acest termen? Daca am pune 60, 90 sau mai multe zile ce inseamna asta? Inseamna ca practic cu acele sume pe care statul trebuie sa le primeasca la bugetele de asigurari de sanatate, de exemplu, s-ar putea folosi intr-un alt scop de catre acea companie. Hai sa vedem care este situatia in care o firma poate intra in aceasta situatie. Trebuie sa fie trei conditii cumulativ indeplinite: 1. Sa se dovedeasca foarte clar ca sumele existau la momentul in care era obligatia de plata catre stat; 2. ca s-a facut cu rea-vointa sau nu s-a facut transferul catre buget cu rea-vointa si inca o astfel de prevedere. Deci, cumulativ 3 conditii”, a spus Teodorovici, scrie Hotnews.

Am auzit si o astfel de situatie: ca o firma are de incasat de la terti, inclusiv zona publica, fie TVA de rambursat, fie o factura de la vreo primarie sau vreun minister, aceste situatii nu sunt situatii care sa duca la aplicarea acestei legi. Nu este culpa acelei companii ca nu a transferat la bugetul de stat acele sume.

Probabil are in vedere ca proiectul sa fie modificat in dezbaterea parlamentara pentru a se face precizarile aduse acum de el.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri