Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, luni, ca saptamana aceasta va fi finalizat studiul de impact cu privire la cresterea salariului minim, noteaza Agerpres.

"Le spun bunicilor si parintilor nostri ca PNL are ca obiectiv cresterea pensiilor, ca nu se va atinge nimeni de pensiile pe care le au. (...) Ne dorim cresterea pensiilor bazata pe o dezvoltare economica, pe piloni stabili si sustenabili, cum sunt investitiile, cresterea productivitatii, dinamizarea economiei, cresterea salariului", a sustinut Orban, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL.

El a adaugat, totodata, ca angajatii nu trebuie "sa se teama" ca le va scadea salariul.

"Niciun angajat nu trebuie sa se teama ca este in pericol sa i se scada salariul, dimpotriva in cursul acestei saptamani vom finaliza analiza si studiul de impact si vom propune cresterea salariului minim pe economie, cu o suma care urmeaza sa fie stabilita in baza unor indicatori obiectivi - indicele productivitatii, cresterea economica, rata inflatiei, astfel incat aceasta crestere a salariului minim sa aiba efecte benefice asupra economiei si sa duca cu adevarat nu numai la cresterea veniturilor angajatilor, ci si la o stabilitate a companiilor si la crearea unor stimuli pentru dezvoltarea economica", a explicat prim-ministrul.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri