Premierul demis Viorica Dancila a anuntat in debutul sedintei de guvern de luni, ca a pregatit un proiect de hotarare privind cresterea salariului minim cu 100 de lei, insa proiectul nu va fi adoptat, ci pus in consultare publica, desi in urma cu cateva zile sustinea ca va creste salariul minim in prima sedinta de guvern. Guvernul Dancila va aproba insa alocarea de fonduri catre primari, in sedinta de luni.

„Am pregatit in acelasi timp mai multe proiecte pe care viitorul guvern sa le poata adopta (...) Am facut demersurile necesare ca salariul minim sa fie majorat incepand cu anul viitor la 2.262 de lei, iar pentru angajatii cu studii superioare si vechime cel putin un an la 2.620 de lei lunar”, a spus Dancila, citata de Agerpres.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a sustinut saptamana trecuta ca Guvernul Dancila nu are capacitatea de a adopta o hotarare cu un impact economic important, cum este cea de majorare a salariului minim cu 100 de lei, si a somat Executivul sa nu adopte o astfel de decizie.

Pe langa hotararea privind cresterea salariului minim, Dancila a pregatit si alte hotarari de guvern pe care intentioneaza sa le lase pentru a fi adoptate de viitorul Guvern.

Ea a adaugat ca Executivul demis a elaborat si un proiect de act normativ privind veteranii si vaduvele de razboi.

"Veteranii si vaduvele de razboi merita respect si un trai demn. Am pregatit proiectul de hotarare de Guvern si am asigurat fondurile necesare pentru plata ajutorului anual acordat pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice si alte nevoi casnice", a adaugat Dancila.

Premierul demis s-a referit si la un proiect privind forta de munca.

"Antreprenorii au nevoie de forta de munca pentru derularea afacerilor. Este pregatit si postat in consultare publica proiectul prin care majoram numarul lucratorilor straini nou-admisi pe piata fortei de munca in cursul anului viitor", a declarat Dancila.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri