Guvernul a aprobat, vineri, un proiect de ordonanta de urgenta care stabileste cadrul legal de acordare a salariului minim pe economie diferentiat in functie de studii si vechime, potrivit unor surse guvernamentale.

Astfel, salariul minim va fi diferentiat in functie de studii. Masura a fost aprobata in sedinta de Guvern de astazi si intra in vigoare de la 1 decembrie.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, anuntase inca de saptamana trecuta ca salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 decembrie, acesta urmand sa fie diferentiat in functie de studii. Pentru aceasta, a explicat Vasilescu, este nevoie de modificarea Codului Muncii, scrie Digi24.

Guvernul a adoptat astazi o ordonanta de urgenta care a fost pusa pe ordinea de zi suplimentara a sedintei de astazi. Este astfel modificat Codul Muncii pentru a permite un salariu minim diferentiat.

Astfel, salariul minim de baza va fi 2.080 de lei de la inceputul lunii viitoare, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare sau cu vechime mai mare de 15 ani sa fie 2.350 de lei.

Citeste si:
Salariul minim european: O solutie sau o masura care loveste...
Salariul minim european: O...

Conditia este ca cei cu studii superioare sa activeze in domeniul in care au facut studiile.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Cinci sfaturi pentru romanii care sunt interesati sa studieze in Marea Britanie
Setari Cookie-uri